Clutha Place

The house is crafted in a manner to allow for private rooms indoor and outdoor.

The house is crafted in a manner to allow for private rooms indoor and outdoor, which still engage with these demanding views, without living in a glass box. We were working on a sloping section with basement and two pavilions joined by a link.  

Two key outdoor spaces are employed. One to the west at first floor level via a balcony which kitchen, dining and lounge open on to, which has solid balustrading to provide a sense of enclosure from the road. A second area is provided between the living wing and the rear master wing, enclosed from view of neighbouring houses, cupped with cedar walls which integrate with the house forms. 

We had over 5km of horizontal cedar to install and we still delivered the job on time. The entrance looks understated, with a stone feature which the upper level sits on and is anchored to. What you don’t see is the huge veranda cantilever that we installed on the front of the building.